Φωτοδυναμική θεραπεία Ακμής - DERMALUX

      Η ακμή είναι μια συχνή και χρόνια κατάσταση του δέρματος με πολύπλοκη κλινική εικόνα που δημιουργεί έντονα σωματικά και ψυχικά προβλήματα.
Η υπερπαραγωγή σμήγματος αποτελεί τον σπουδαιότερο παθογόνο παράγοντα για την εμφάνιση της ακμής.

    Κατά την ήβη παράγονται ανδρογόνα τα οποία προστίθενται στην επίδραση των σμηγματογόνων αδένων άρα και της σμηγματόρροιας. Οι περιοχές του σώματος οι οποίες είναι περισσότερο ευαίσθητες στην ακμή είναι το πρόσωπο, το στήθος και η πλάτη. Το στρες αυξάνει την παραγωγή ανδρογόνων στο δέρμα. Η έναρξη και η επιδείνωση της ακμής συμβαίνει και κατά την ενήλικη ζωή με αυξημένη λιπαρότητα δέρματος, συχνά συνοδευόμενη από διαταραχές της έμμηνης ρύσης. Ο δασυτριχισμός και η αλωπεκία συχνά συνοδεύουν την ακμή.

    Η φλεγμονώδης μορφή συνιστάται σε βλατίδες, φλύκταινες και κύστες κυρίως στο κάτω μέρος του προσώπου και στον αυχένα. Οι φλεγμονώδεις βλάβες μπορεί να είναι επιφανειακές ή εν τω βάθει. Οι επιφανειακές βλάβες είναι συνήθως βλατίδες και φλύκταινες και οι εν τω βάθει βλάβες είναι φλύκταινες και οζύδια. Έτσι αναπτύσσεται το βακτηρίδιο της ακμής, που προκαλεί την παραγωγή πορφυρίνης.

    Άλλοι παράγοντες που συμβάλουν στην δημιουργία της ακμής είναι:
1. Φάρμακα
2. Γενετικοί
3. Ψυχολογικοί, όπως σε περιπτώσεις άγχους και στρες
4. Περιβαλλοντικοί, όπως ατμοσφαιρικοί ρύποι, υψηλή θερμοκρασία και υγρασία που αυξάνουν την λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων.
5. Άγνωστοι παράγοντες
6. Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και άλλοι ορμονικοί παράγοντες όπως αυξημένα επίπεδα προλακτίνης και σύνδρομο CUSHING. Η κοινή ή νεανική ακμή εμφανίζεται με την έναρξη της λειτουργίας της ήβης ή λίγα χρόνια πριν και υποχωρεί κατά τον 25ο χρόνο. Ωστόσο απαντάται και κατά την τρίτη, τέταρτη και πέμπτη δεκαετία της ζωής και κυρίως στις γυναίκες. Εντοπίζεται κυρίως στο πρόσωπο και πολλές φορές στην πλάτη, στο στήθος και τους ώμους. Στους άρρενες εμφανίζεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στην εφηβεία.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ

• Βαθύς καθαρισμός, για την απομάκρυνση του συσσωρευμένου σμήγματος.
• Χρήση κερατολυτικών ουσιών (οξέα φρούτων – AHA κ.λ.π.)
• Ρύθμιση λιπαρότητας
• Οξυγονοθεραπεία με νέα τεχνολογία!
Φωτοθεραπεία με την DERMALUX FLEX LED. Η θεραπεία εφαρμόζεται 2 φορές την εβδομάδα. Το μπλε φως δρά κατά του προπιονικού βακτηρίου της ακμής, είναι αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό. Παράλληλα έχει καταπραϋντική δράση.

Share on facebook
Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο