Laser

αποτρίχωση

        Οι τρίχες είναι ένα εξάρτημα του δέρματος προσώπου και σώματος με προστατευτικό και λειτουργικό ρόλο.
        Η υπερτρίχωση όμως, ειδικά στην σημερινή εποχή θεωρείται αισθητικό πρόβλημα. Στο μοντέλο της σύγχρονης γυναίκας απουσιάζουν τελείως οι τρίχες από το πρόσωπο και το σώμα! Ακόμα και οι άντρες σήμερα ενοχλούνται από την υπερβολική τριχοφυία κυρίως στην πλάτη και στο στήθος και καταφεύγουν σε μεθόδους αποτρίχωσης προσωρινές (κερί ή ξυράφι) ή μόνιμες (Laser).

Δασυτρυχισμός
Aφορά μόνο τις γυναίκες, είναι δε η αυξημένη τριχοφυία σε μέρη του προσώπου και σώματος που συνήθως είναι άτριχα όπως είναι το άνω χείλος, το πηγούνι, τα μάγουλα, το στήθος, η πλάτη, η κοιλιά και οι γλουτοί. Οφείλεται δε σε ορμονικές αιτίες (πολυκυστικές ωοθήκες, σύνδρομο Cushing, στην λήψη κάποιων φαρμάκων αλλά και σε άγνωστους λόγους (ιδιοπαθής). Πολλές φορές δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα πέρα από τα αισθητικά.
Mε την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας άντρες και γυναίκες εγκαταλείπουν τα κεριά, τις αποτριχωτικές κρέμες και τα ξυράφια και αναζητούν μόνιμη λύση για την τριχοφυία!

Στο KATERINA Day Spa η Laser αποτρίχωση γίνεται:
1) Με το PALLADIUM V Diode Laser, ένα διοδικό Laser τελευταίας τεχνολογίας με τα εξής πλεονεκτήματα: εκπέμπει στα 808nm το οποίο θεωρείται το ιδανικό μήκος κύματος για την καταστροφή του θυλακα της τρίχας. Δεν προκαλεί εξάχνωση της τρίχας και κάψιμο του εξωτερικού της τμήματος αλλά στοχεύει στην καταστροφή του θύλακα της τριχας. Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και τρίχας, χειμώνα- καλοκαίρι, ακόμα και σε μαυρισμένες επιδερμιδες.

       2) Με την τεχνολογία  LASER  3 wave Soprano που χρησιμοποιεί 3 αναγνωρισμένες τεχνολογίες (Αλεξανδρίτης 755nm, Διoδικό 808nm και Nd–Yag 1064nm) ταυτόχρονα σε μία κεφαλή με τα 3 πιό αποτελεσματικά μήκη κύματος  και σύστημα μόνιμης ψύξης Sapphire Dual-ChillTip, που αποτρέπει τον κίνδυνο εγκαυμάτων κάνοντας την θεραπεία ανώδυνη γιατί ο συνδυασμός ενέργειας και θερμότητας καταστρέφει τον ιστό των  ωοθυλακίων της τρίχας χωρις να βλάπτει το δέρμα γύρω από αυτά και τους ιστούς. Η τεχνολογία ALEX (Αλεξανδρίτης) με μήκος κύμματος στα 755, παρέχει την μέγιστη δυνατή απορρόφηση ενέργειας, ιδανική για λεπτές και ανοιχτόχρωμες τρίχες. Η τεχνολογία Diode (Διοδικού) με μήκος κυμματος στα 808 προσφέρει μεγαλύτερη διεισδυση σε χοντρές και σκούρες τρίχες  με υψηλή ενέργεια. Η τεχνολογία Νd-Yag με μήκος κυμματος στα 1064 παρέχει την πιό βαθειά διείσδυση στον θύλακα της τρίχας, ιδανική για τους πιό σκούρους φωτότυπους δέρματος, ακόμα και μαυρισμένα δέρματα από τον ηλιο

       Διαθέτει 2 μεθόδους αποτρίχωσης, την συνεχή κίνηση (σάρωση) in-Motion, τεχνολογία ”εν κινήσει”  και την τεχνολογία “παλμό-παλμό” ανάλογα με το μέρος του σώματος και  τις ανάγκες του. Η μέθοδος της συνεχούς κίνησης in-Motion καθιστά την θεραπεία πιό γρήγορη, ειδικά για μεγάλες περιοχές όπως πλάτη, στήθος ανδρικό, πόδια, γλουτούς, χέρια κλπ. Είναι μιά ασφαλής μέθοδος ακόμα και για ευαίσθητες περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και το μπικίνι, δέν χρειάζεται αποθεραπεία. Αμεση επιστροφή στις δραστηριότητες σας. Ανώδυνη θεραπεία χωρίς αναισθητικές κρέμες ή πρόσθετη ψύξη(παγοκύστη) για γρήγορα και μόνιμα αποτελέσματα γιατί εμποδίζει την εκ νέου ανάπτυξη τριχών! Έτσι επιτυγχάνουμε  οριστικό αποτέλεσμα σε σκούρες και ανοιχτόχρωμες τρίχες, ασφαλή και ανώδυνη εφαρμογή σε όλους τους φωτότυπους, ανοικτόχρωμα και σκούρα δέρματα, ακόμα και σε μαυρισμένα από τον ήλιο δέρματα, κάτι που δέν γίνεται σε άλλες μεθόδους! Τούτο οφείλεται στον συνδυασμό των 3 πιό αποτελεσματικών μήκων κύματος που το καθένα στοχεύει σε διαφορετικές δομές εντός του θύλακα της τρίχας. Είναι ιδανικό  Laser για επίμονη τριχοφυία!.

       Eπομένως το τριπλός συνδιασμός στον ίδιο χρόνο των τριών φασμάτων ενέργειας μας δίνει το πιό εξαιρετικό αποτέλεσμα στην μόνιμη αποτρίχωση για όλους τους τύπους δέρματος και όλους τους τύπους τριχοφυίας! Κίνδυνος για περιοχές όπως τα γεννητικά όργανα ή η περιοχή της μασχάλης δέν υπάρχει γιατι οι λεμφαδένες βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα, όπου με τίποτα δε μπορεί να φτάσει το laser καθώς πηγαίνει επιλεκτικά μέχρι τη μελανίνη στους θύλακες των τριχών της εκάστοτε περιοχής.

       Στις δεκαετίες που εφαρμόζεται η laser αποτρίχωση, δεν υπάρχει αναφορά για διόγκωση λεμφαδένων.

       Αντίθετα η χρήση εναλλακτικών μεθόδων αποτρίχωσης με προσωρινά αποτελέσματα όπως κερί – χαλάουα, αποτριχωτικές κρέμες ή ξυραφάκι πολύ συχνά προκαλούν ανεπιθύμητες δερματικές βλάβες όπως ερεθισμους, θυλακίτιδα, τοπική φλεγμονή, επιδείνωση της υπάρχουσας τριχοφυίας, επιδείνωση ή δημιουργία ευρυαγγειών, χαλάρωση του δέρματος, εκχυμώσεις κλπ.

Share on facebook
Facebook