Εξωσώματα (exosomes) - Βλαστοκύτταρα
Αναγέννηση Δέρματος

Τα εξωσώματα είναι μια θεραπεία αναζωογόνησης προσώπου από βλαστοκύτταρα με μεγάλες αντιγηραντικές ιδιότητες,ανναγγενητικές των κυττάρων και αντιφλεγμονώδεις.Περιέχουν ισχυρό συνδιασμό αυξητικών παράγοντων και πεπτιδίων,συνενζύμων,βιταμινών,μετάλλων και αμινοξέων με αποτέλεσμα να ενεργοποιούν την αναγέννηση των κυττάρων,την αντιγήρανση,την καταπολέμιση των ρυτίδων αλλά και την αύξηση της ελαστικότητας του δέρματος.Αυξάνουν την σύνθεση του κολλαγόνου & της ελαστίνης,ουσίες απαραίτητες για την σφριγηλότητα & ελαστικότητα του δέρματος.
Σε σύγκριση με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP έχει χίλιες φορές ισχυρότερη αναγεννητική δύναμη. Ουσιαστικά:
  1. Αναστέλλει την γήρανση του δέρματος καθ όσον διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου η οποία διαρκεί για 1,5 με 2 χρόνια.
  2. Επιδιορθώνει βλάβες του δέρματος όπως ρυτίδες, ουλές, διεσταλμένους πόρους, χαλάρωση, μελαγχρώσεις, ξηρή τραχιά υφή δέρματος αλλά και δερματικά προβλήματα λόγω στρές.

Η θεραπεία με εξωσώματα (exosomes) εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια και στο τριχωτό της κεφαλής.
Τα εξωσώματα χρειάζονται μικροσκοπικά κανάλια προκειμένου να διεισδύσουν στο βάθος του δέρματος και να αρχίσουν το πολυδιάστατο έργο επανόρθωσης του. Τα κανάλια αυτά δημιουργούνται εύκολα με την χρήση Dermapen μέσω των μικρό-οπών που δημιουργούνται κατά το microneedling. Ο ορός εξωσωμάτων εφαρμόζεται ταυτόχρονα με ειδικό πρωτόκολλο και ειδικές οδηγίες δίνονται προκειμένου να υποβοηθηθεί στο maximum η βιοδιαθεσιμότητα των εξωσωμάτων και συνολικά η προηγμένη αυτή αναγεννητική διαδικασία του δέρματος.

Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο