Βαθύς καθαρισμός προσώπου

    Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου στο κέντρο αισθητικής είναι μια απαραίτητη περιποίηση που γίνεται, είτε για να απαλλάξουμε το δέρμα από ρύπους, σμήγμα, νεκρά κύτταρα κλπ. ώστε να μπορεί να αναπνέει (άδηλος αναπνοή), είτε για να προετοιμαστεί το δέρμα για τις μετέπειτα θεραπείες που θα ακολουθήσουν, όπως λεύκανση δέρματος, εξισορρόπηση λιπαρότητας, αντιγήρανση, σύσφιξη κλπ. Γίνεται συνήθως με την χρήση ατμού με όζον (ενεργός μορφή οξυγόνου) αλλά υπάρχει δυνατότητα να γίνει και χωρίς ατμό σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις. Η συχνότητα του καθαρισμού εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, τις  ανάγκες του και την ηλικία. Μετά τον καθαρισμό δεν υπάρχουν ερεθισμοί στην επιδερμίδα, αντίθετα το δέρμα αναζωογονείται, καθαρίζει και ενυδατώνεται! Το ΡΗ της επιδερμίδας επανέρχεται στα φυσιολογικά όρια και το δέρμα αποκτά φρεσκάδα και λάμψη.

Λιπαρό Δέρμα

       Είναι το δέρμα με διεσταλμένους πόρους, από την σμηγματόρροια χωρίς την παρουσία ακμής. Είναι όμως πιο ευάλωτο στην δημιουργία ακμής εάν δεν γίνεται σωστός καθαρισμός προσώπου, πρωί – βράδυ και ειδικές θεραπείες περιποίησης στο ινστιτούτο για ισορρόπηση της λιπαρότητας η οποία αποσκοπεί:
Α) Στη μείωση της παραγωγής σμήγματος.
Β) Στην ενυδάτωση του λιπαρού δέρματος.
Οι θεραπείες – περιποιήσεις αυτές γίνονται 1-2 φορές την εβδομάδα στο ινστιτούτο για ένα (1) μήνα περίπου ανάλογα με το δέρμα και την ηλικία. Στο σπίτι, μετά τον καθαρισμό, πρωί – βράδυ συνιστούμε περιποίηση με ενυδατικά προϊόντα χωρίς λιπαρά συστατικά.

Ξηρό Δέρμα

      Το ξηρό δέρμα είναι τύπος δέρματος, το οποίο χαρακτηρίζεται από τα εξής:
Είναι λεπτό, με “πορσελάνινη” υφή, δεν έχει καθόλου λιπίδια, “τραβάει” πολλές φορές και ξεφλουδίζει, υπάρχει το αίσθημα του κνησμού και σε μεγαλύτερη ηλικία σχηματίζονται λεπτές γραμμές. Πρέπει να το φροντίζουμε στο σπίτι πρωί – βράδυ με σωστό καθαρισμό με ήπια προϊόντα, να το ενυδατώνουμε και να του παρέχουμε την απαραίτητη αντηλιακή προστασία κάθε πρωί και κατά την διάρκεια της έκθεσης στο ηλιακό φως. Αλλά στο κέντρο Αισθητικής θα το ενυδατώσουμε “βαθιά”, θα το ενισχύσουμε με επαγγελματικές καλλυντικές περιποιήσεις με την χρήση ειδικών για κάθε περίπτωση μηχανημάτων, που αφενός μεν θα διεγείρουν τις λειτουργίες του δέρματος, θα το ξυπνήσουν ώστε να λειτουργεί και εκ των έσω και αφετέρου τα προϊόντα θα εισχωρήσουν καλύτερα εν τω βάθη.

ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

     Η αφυδάτωση δέρματος (έλλειψη νερού) είναι μια κατάσταση που μπορεί να εμφανιστεί σε όλους τους τύπους δέρματος (ξηρό, λιπαρό, κανονικό ή μικτό) και σε όλες τις ηλικίες. Φυσικά σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι πιο συχνή η κατάσταση αυτή και εποχιακά μετά τους καλοκαιρινούς μήνες (από τη υπερβολική ζέστη και την ηλιακή ακτινοβολία) και μετά τον χειμώνα (από τον ψυχρό αέρα και τον κλιματισμό των χώρων). Τα χαρακτηριστικά του αφυδατωμένου δέρματος τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα είναι ή έλλειψη ελαστικότητας, η ξηρή όψη με ήπια απολέπιση πολλές φορές, το αίσθημα “τραβήγματος” και φαγούρας, καθώς και η θαμπή όψη με έλλειψη απαλότητας. Το ph του είναι πιο αλκαλικό απ’ ότι πρέπει να είναι. Οι λεπτές ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους.

    Η αφυδάτωση είναι η πιο συχνή διαταραχή της λειτουργίας του δέρματος και επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες απ’ ότι τους άνδρες. Πολλές φορές οφείλεται σε ασθένειες όπως: Ο σακχαρώδης διαβήτης, οι παθήσεις του θυρεοειδούς, οι δερματοπάθειες, νεφρική ανεπάρκεια, ορισμένα φάρμακα κλπ. Όταν το άτομο είναι σε κατάσταση συνεχούς άγχους και στρες, λόγω της υπερέκκρισης αδρεναλίνης και κορτιζόνης από τα επινεφρίδια, προκαλείται ισχαιμία του δέρματος με αποτέλεσμα να μειώνεται η αναγεννητική και παραγωγική δραστηριότητα των κυττάρων και να εμφανίζεται η αφυδάτωση. Η διατροφή η πτωχή σε βιταμίνες, πρωτεΐνες και μεταλλικά άλατα οδηγεί σε αφυδάτωση δέρματος καθώς και η μειωμένη πρόσληψη νερού.
    Αντιμετωπίζεται στο ινστιτούτο με βαθιά ενυδάτωση με ειδικές θεραπείες (μεσοθεραπεία, ενδερμολογία, μασάζ κλπ.)

Ευαίσθητο Δέρμα

     Το ευαίσθητο δέρμα δεν είναι τύπος δέρματος αλλά μία κατάσταση κατά την οποία το δέρμα είτε ξηρό είναι είτε λιπαρό, ευαισθητοποιείται με αποτέλεσμα να κοκκινίζει, να εμφανίζει εξανθήματα, πολλές φορές να ξεφλουδίζει, να “τραβάει”, να υπάρχει αίσθημα κνησμού κλπ.
    Οι αιτίες που σε κάποια περίοδο της ζωής μας το δέρμα μας γίνεται ευαίσθητο είναι πολλές αλλά κυρίως ευθύνονται: η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας άγχος και στρες, η ελλείπεις ή κακή διατροφή (φτωχή σε πρωτεΐνες, φρούτα κλπ.) το υπερβολικό κάπνισμα ή η έκθεση σε καπνογόνα, η λήψη φαρμάκων και διάφορες ασθένειες όπως ο διαβήτης, τα αυτοάνοσα νοσήματα και οι νόσοι του κολλαγόνου.

    Η θεραπεία του ευαίσθητου δέρματος περιλαμβάνει αφενός μεν περιποίηση στο σπίτι με ειδικά προϊόντα για ευαίσθητο δέρμα και αφετέρου θεραπεία στο ινστιτούτο που περιλαμβάνει κυρίως λεμφικά μασάζ χειρός, ενδοδερμικό μασάζ και προϊόντα ενυδάτωσης για απευαισθητοποίηση του δέρματος. Έτσι σιγά-σιγά με την θεραπεία αυτή το δέρμα επανέρχεται στην φυσιολογική του κατάσταση, ώστε η κυτταρική λειτουργία να γίνεται ομαλά.
    Φυσικά η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη καθημερινά, χειμώνα -καλοκαίρι και το αντηλιακό πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2 ώρες.

Αρωματοθεραπεία

     Περιποίηση προσώπου με αιθέρια έλαια επιλεγμένα για τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Η μέθοδος συνδυάζει τα οφέλη των αιθέριων ελαίων με τις τεχνικές του μασάζ. Το λεμφικό μασάζ βοηθάει το δέρμα να αποβάλει τις άχρηστες ουσίες και να αποκτήσει την χαμένη του λάμψη. Γίνεται αρχικά με συσκευή αναρρόφησης και μετά με τα χέρια.
    Η κυκλοφορία του αίματος ενεργοποιείται έντονα και οι μοριακές ανταλλαγές πολλαπλασιάζονται.
Το δέρμα, καθρέπτης της εσωτερικής μας υγείας, επανακτά την ενέργειά του και μας αφήνει μια έντονη αίσθηση ευεξίας.

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΠΑΡΟΤΗΤΑ
Ρυθμίζει τις εκκρίσεις του δέρματος.
Αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό, σηπτικό και ανακουφιστικό.
Το δέρμα ακτινοβολεί υγεία
ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΤΡΟΦΗΣ

Οξυγονώνει, απανισορροπεί και μειώνει το βαθμό ευαισθησίας του δέρματος, παρέχει βιταμίνες.
Το δέρμα επανακτά την απαλότητα, την ευλυγισία και την υγεία του.
ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ

Ενυδατώνει, ανακουφίζει, ηρεμεί και διατηρεί την ενυδάτωση του δέρματος.
Το δέρμα ακτινοβολεί υγεία.
ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ή ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ

Αποτοξινώνει ηρεμεί και αναζωογονεί το δέρμα. Το δέρμα ξαναβρίσκει την υγεία και τη ζωτικότητά του.

Θαλασσοθεραπεία Προσώπου

    Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για αποτοξίνωση, ανανέωση για κάθε τύπο δέρματος. Η καθαριστική θαλάσσια λάσπη, το ιώδιο, το πλαγκτόν, τα κόκκινα φύκια, τα θαλάσσια φύκια, το χαβιάρι με τα πολύτιμα συστατικά του, το θαλάσσιο κολλαγόνο προσφέρουν έντονη ενυδάτωση στο δέρμα ώστε να ακτινοβολεί φρεσκάδα και υγεία. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΕΣ πληροφορίες για τη θαλασσοθεραπεία στο ειδικό κεφάλαιο των SPA.

Share on facebook
Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο