Λεύκανση δέρματος

(πανάδες, υπερμελαγχρώσεις, κηλίδες)

     Το χρώμα στο δέρμα το δίνει μια χρωστική ουσία η ΜΕΛΑΝΙΝΗ η οποία παράγεται από κύτταρα, τα ονομαζόμενα μελανοκύτταρα, που βρίσκονται στην βασική στοιβάδα της επιδερμίδας.

    Όταν γίνεται άνιση κατανομή της μελανίνης έχουμε την εμφάνιση των πανάδων και λοιπών δυσχρωμιών του δέρματος.

    Εμφανίζονται κυρίως στο πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια. Ποια είναι όμως τα αίτια των πανάδων και δυσχρωμιών του δέρματος; Η εμφάνιση τους είναι κατά κανόνα συνδεδεμένη με την αλόγιστη έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά και με ορμονικούς παράγοντες. Κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι συχνό φαινόμενο η εμφάνιση μελάσματος, κυρίως στο πρόσωπο. Η λέξη “μέλασμα” προέρχεται απο την ελληνική λέξη “μέλας”= μαύρος. Άλλες αιτίες είναι: ή έλλειψη σιδήρου από τον οργανισμό, ή έλλειψη μαγνησίου και η έλλειψη βιταμίνης C.

    Μετά από ένα έντονο και βαθύ χημικό πίλινγκ εμφανίζονται όταν δεν γίνεται συστηματική αντιηλιακή προστασία. Η αφυδάτωση του δέρματος είναι επίσης μια αιτία, όπως και οι κληρονομικοί λόγοι. Η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως τα αντισυλληπτικά, τα αντιεπιληπτικά, η κορτιζόνη και ορισμένα αντιβιοτικά. Η ακμή που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα και σωστά μπορεί να οδηγήσει σε δυσχρωμίες και σημάδια. Η μεγαλύτερη όμως αιτία είναι η χρόνια και αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και μάλιστα χωρίς αντιηλιακή προστασία. Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται σε μέγεθος αλλά και σε αριθμό.

Θεραπεία πανάδων και κηλίδων

     Η θεραπεία συνδιάζει οξυγονοθεραπεία 3D, RF Microneedling, μεσοθεραπεία με λευκαντικούς όρους, ενδοδερμικό μασάζ  SPM, ειδικό μηχάνημα για ενεργοποίηση των λειτουργιών του δέρματος, λεμφικό μασάζ, φωτοθεραπεία με DERMALUX FLEX LED και ειδικά χημικά πίλιγκ! Είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική θεραπεία, λόγω του ότι τα ενεργά της συστατικά φθάνουν μέχρι τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, πράγμα που δεν συμβαίνει με οποιαδήποτε κρέμα έστω και την πιο δραστική της αγοράς!

     Η δερμοαπόξεση που γίνεται πολλές φορές έχει προσωρινά αποτελέσματα γιατί είναι μία διαδικασία που αφαιρεί τα επιφανειακά κύτταρα του δέρματος χωρίς να επιδρά στο βάθος του δέρματος (βασική στοιβάδα) όπου ευρίσκεται η γενεσιουργός αιτία και μετά πάροδο ολίγου διαστήματος ξαναεμφανίζονται. Ανάλογα με την ηλικία, την κατάσταση και τις ανάγκες του δέρματος τα αποτελέσματα είναι ορατά μετά από την 1η θεραπεία. Παράλληλα με την θεραπεία αυτή το δέρμα ενυδατώνεται, καθαρίζει, λευκαίνει και τα κύτταρα ανανεώνονται!

    Το έντονο, δραστικό χημικό πίλιγκ που προκαλεί έντονη απολέπιση (ξεφλούδισμα) εντός μιας εβδομάδας επίσης δεν ενδείκνυται ειδικά στα νησιά μας για 2 λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δρά τελείως στην επιφάνεια του δέρματος και όχι στο βάθος και ο δεύτερος για τον λόγο ότι λόγω της ηλιοφάνειας σχεδόν όλο το χρόνο εμφανίζονται ξανά μετά λίγο διάστημα και μάλιστα εντονότερες! Στο σπίτι για την περιποίηση του δέρματος αποφεύγουμε την χρήση λιπαρών καλλυντικών με λάδια, λανολίνες και βαζελίνες και χρησιμοποιούμε καθημερινά  χειμώνα-καλοκαίρι αντιηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, την οποία ανανεώνουμε μετά 2-3 ώρες. Η θεραπεία γίνεται όλο το χρόνο και η διάρκεια της εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος και τον χρόνο εμφάνισής τους.

ACCURETT: Μιά νέα τεχνολογία για την αφαίρεση δερματικών βλαβών!

    Το Accurett είναι μιά προηγμένη μέθοδος κρυοθεραπείας για την γρήγορη, αποτελεσματική και ασφαλή αφαίρεση των δερματικών βλαβών και ατελειών του δέρματος!
    Ιδανική θεραπεία για Κηλίδες γήρανσης, Μελαγχρώσεις, Ηλιακές κηλίδες και Θηλώματα, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.
    Είναι γρήγορη, ανώδυνη, αναίμακτη κι μή επεμβατική μέθοδος, διαρκεί λίγα λεπτά.
    Δεν ενέχει κίνδυνο μολύνσεων και με την παροχή του κρύου έχει αναλγητική (χωρίς πόνο) δράση.
    Είναι μια ασφαλής διαδικασία με θεαματικά αποτελέσματα με την πρώτη εφαρμογή! 

Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο