Μασάζ - Λεμφικό Μασάζ - Αρωματοθεραπεία

Μάλαξη – Μασάζ

    Το μασάζ ή μάλαξη είναι μια σειρά από ειδικούς χειρισμούς πάνω στο ανθρώπινο σώμα που γίνονται από εξειδικευμένο αισθητικό με σκοπό την ευεξία, την αποβολή του άγχους και στρες, καταπολεμά την κατακράτηση των άχρηστων υγρών, προϊόντων μεταβολισμού και την αποβολή τους μέσω του λεμφικού συστήματος. Οι χειρισμοί αυτοί δεν πρέπει να αφήνουν μώλωπες στο δέρμα. Παράλληλα έχουμε σύσφιξη δέρματος, καλή αιματική κυκλοφορία και οξυγόνωση ιστών.

Λεμφικό μασάζ

    Το λεμφικό μασάζ γίνεται με ειδικές κινήσεις, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και διευκολύνει την κυκλοφορία της λέμφου ώστε τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού και κατακρατήσεις υγρών να αποβληθούν από το σώμα. Το καλό είναι, ότι μ’αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός πιο γρήγορα απελευθερώνεται από τις τοξίνες, τα αιμοφόρα αγγεία μεταφέρουν πιο αποτελεσματικά το αίμα μεταξύ της καρδιάς και των διάφορων οργάνων, επίσης και οι διεργασίες ανάπλασης στο σώμα γίνονται πιο γρήγορα. Για αυτό τον λόγο το λεμφικό μασάζ χρησιμοποιείται και ως μέσο καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, για “βαριά” πόδια στην κατακράτηση υγρών και στα οιδήματα.

    Eίναι μια έντονη τεχνική για τη βοήθεια της αύξησης της λεμφικής ροής όπου αυξάνεται η δραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η παραγωγή των λεμφοκυττάρων. Εφαρμόζεται σε ανθρώπους που έχουν έλλειψη ενέργειας και πεσμένο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην επούλωση των ουλών, αυξάνοντας την τοπική κυκλοφορία.

Μασάζ αρωματοθεραπείας

    Το μασάζ αρωματοθεραπείας γίνεται με αιθέρια έλαια και σκοπό έχει την ευεξία τη χαλάρωση και την τόνωση του οργανισμού. Αιθέρια έλαια είναι το κυπαρίσσι, το δεντρολίβανο, το γκρέιπ φρούτ, ο άρκευθος κ.ά.
    Τα αιθέρια έλαια έχουν μεγάλη διεισδυτικότητα, βοηθούν στην γρήγορη αποτοξίνωση, στην λεμφική παροχέτευση και στην καλή λειτουργία του αίματος.
    Βιοενεργειακή μάλαξη σώματος με τη βοήθεια αιθέριων ελαίων και με βεντούζες.
    Βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, την καλύτερη ροή της ενέργειας και βελτιώνει την στάση του σώματος.

Share on facebook
Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο