Ραγάδες Σώματος

    Οι ραγάδες (ραβδώσεις) είναι ένα αισθητικό πρόβλημα του δέρματος. Εμφανίζονται σε ηλικίες ευαίσθητες, όπως στην εφηβεία, στην εγκυμοσύνη αλλά και σε άλλες περιόδους της ζωής μας.
Οι παράγοντες δημιουργίας των ραγάδων είναι:
1) Η απότομη αύξηση ή μείωση του σωματικού βάρους,
2) Η ταχεία ανάπτυξη των οστών στην εφηβεία, καθώς και η απότομη αύξηση ύψους κατά την περίοδο αυτή,
3) Η εγκυμοσύνη κατά την οποία αυξάνει το μέγεθος της μήτρας, κατά συνέπεια τεντώνει το δέρμα για αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να σπάνε οι ελαστικές ίνες του δέρματος και να εμφανίζονται οι αντιαισθητικές αυτές ραβδώσεις. Στην αρχή έχουν χρώμα κόκκινο-ιώδες αλλά με την πάροδο του χρόνου ασπρίζουν.
4) Διάφοροι ορμονικοί λόγοι και ενδοκρινολογικά νοσήματα, καθώς και η λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως κορτιζόνη κλπ.
5) Κληρονομικοί λόγοι, δηλ. η ποιότητα του δέρματος που κληρονομούμαι απ’τους γονείς μας. Οι άνδρες εμφανίζουν σε πολύ μικρότερο ποσοστό ραγάδες απ’ ότι οι γυναίκες.

    Εμφανίζονται κυρίως στην κοιλιά, τους μηρούς, γλουτούς, μπράτσα και στο στήθος. Η ένταση και η έκταση του προβλήματος ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Το δέρμα μας περιέχει κολλαγόνο και ίνες ελαστίνης. Η ελαστίνη είναι μια πρωτεΐνη, η οποία δίνει στο δέρμα την ικανότητα να τεντώσει και να επανέλθει στην αρχική του θέση. Το κολλαγόνο διατηρεί το δέρμα σφιχτό και εύπλαστο. Μέχρι πρόσφατα η αντιμετώπιση των ραγάδων δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική και αποσκοπούσε είτε στην πρόληψη τους είτε στην αναχαίτιση της ανάπτυξης τους. Χειρουργική θεραπεία ραγάδων δεν υπάρχει. Η Θεραπεία των ραγάδων γίνεται με συνδυασμό RF Microneedling και Μεσοθεραπείας! Ο χρόνος Θεραπείας εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος και τον χρόνο δημιουργίας των ραγάδων. Οι πρόσφατες-κόκκινες ραγάδες φεύγουν γρηγορότερα απ’ ότι οι λευκές που είναι λίγο δύσκολο να φύγουν τελείως.

     Οι Ραδιοσυχνότητες διεγείρουν τους ινοβλάστες να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη εκ νέου με αποτέλεσμα το κατεστραμμένο δέρμα αντικαθίσταται με καινούργιο και οι ραγάδες σβήνουν σιγά-σιγά. Παράλληλα έχουμε και σύσφιξη δέρματος. Ο «κοσμητικός βελονισμός» σε συνδυασμό με το μασάζ και τις ραδιοσυχνότητες RF  επιτυγχάνει την καλύτερη οξυγόνωση του δέρματος λόγω της αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος, ξεκινά η επούλωση των σπασμένων ινών ελαστίνης, διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου, αναπλάθεται το εσωτερικό του δέρματος από μέσα προς τα έξω, οδηγώντας σε ένα υγιές, σφριγηλό και νεανικό δέρμα. Αποτέλεσμα είναι η ανάπλαση των ραγάδων, αφού ανανεώνεται ο όγκος των ιστών, αυξάνεται η σύσφιξη του δέρματος και η τόνωση αυτού.

     Οι κρέμες για τις ραγάδες δρουν προστατευτικά και όχι θεραπευτικά, δεν εξαλείφονται με επαλείψεις προϊόντων. Παράλληλα φροντίζουμε για την ενυδάτωση του οργανισμού και του δέρματος, πίνοντας πολύ νερό, τρώγοντας υγιεινά για να παίρνουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, τηρούμε το βάρος μας σταθερό και αποφεύγουμε το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Share on facebook
Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο