Κρυολιπόλυση - Coolbodysculpting

    Η  Κρυολιπόλυση – Coolbodysculpting είναι μία απόλυτα ασφαλής μέθοδος εφαρμογής ελεγχόμενου ψύχους, μέσω ενός νέου εξειδικευμένου μηχανήματος σε περιοχές τοπικού πάχους όπως είναι η κοιλιά, οι γλουτοί (ψωμάκια), το πλάι της μέσης, οι μηροί, η πλάτη, το στομάχι, τα μπράτσα και το εσωτερικό μέρος των γονάτων σε γυναίκες και σε άνδρες.
    Δεν είναι χειρουργική θεραπεία, ούτε απαιτείται τοπική αναισθησία. Η αναίμακτη αυτή  μέθοδος  στοχεύει στην οριστική καταστροφή των λιποκυττάρων μέσω του ψύχους γιατί τα λιποκύτταρα είναι ευάλωτα σε χαμηλές θερμοκρασίες.
    Μετά την καταστροφή τους κρυσταλλοποιούνται, αποπίπτονται και αποβάλλονται από τον οργανισμό διά του λεμφικού συστήματος σταδιακά. Διαρκεί περίπου 1 ώρα και αν χρειασθεί επανάληψη γίνεται μετά από ένα μήνα περίπου για να έχουμε ολοκληρωτική αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης η μέθοδος αυτή έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε όλα τα στάδια της κυτταρίτιδας. Έχει υπολογισθεί ότι με μία μόνο συνεδρία καταστρέφεται περίπου το 20% – 25% του τοπικού λίπους της περιοχής οπού εφαρμόζεται.

    Δύο κεφαλές του μηχανήματος τοποθετούνται ταυτόχρονα σε 2 μέρη του σώματος με τοπικό λίπος, δημιουργούν υποπίεση, αναρροφούν την  περιοχή και ξεκινά η ψύξη των λιποκυττάρων στους -5°C έως -9°C  ενώ το άτομο αναπαύεται.
    Μπορεί να παρουσιασθεί ερύθημα (κοκκίνισμα) στην υπό θεραπεία περιοχή το οποίο θα υποχωρήσει  και το άτομο επιστρέφει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.
    Είναι ανώδυνη μέθοδος, μη επεμβατική, δεν προκαλεί βλάβες στους γύρω ιστούς και έχει μόνιμα αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα κρατάει μέχρι 2 χρόνια.
    Για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το άτομο πρέπει να  ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή και  να πίνει αρκετό νερό για να αποβληθούν τα νεκρά πλέον λιποκύτταρα μέσω της λεμφικής οδού.

     Τα λιπώδη κύτταρα προκύπτουν καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται στη μήτρα. Στην ηλικία των 2 ετών πολλαπλασιάζονται και στη συνέχεια να παραμένουν σταθερά μέχρι την εποχή της εφηβείας. Εκεί και πάλι ο αριθμός των λιποκυττάρων μπορεί να αυξηθεί. Το συνολικό άθροισμα που διαμορφώνει ο ενήλικας τον συνοδεύει στην υπόλοιπη ζωή του.

     Στους ενήλικες δεν αυξάνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων και η οποιαδήποτε αύξηση του πάχους οφείλεται σε αύξηση του μεγέθους τους.
     Η Κρυολιπόλυση μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων και όχι το μέγεθός τους. Με την μείωση του βάρους του σώματος τα λιποκύτταρα μικραίνουν σε μέγεθος και αν ξαναπάρει βάρος το άτομο αυτό τα λιποκύτταρα ξανά μεγαλώνουν. Με την Κρυολιπόλυση όμως τα λιποκύτταρα καταστρέφονται και έτσι αν ξαναπάρει βάρος το άτομο δεν θα συσσωρευθεί νέο λίπος αφού τα λιποκύτταρα αυτά δεν θα υπάρχουν.

     Η διαδικασία της Κρυολιπόλυσης δεν ενέχει επιπλοκές και κινδύνους και τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα απομακρύνονται σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες μέσω των φυσικών μεταβολικών διεργασιών του οργανισμού. Εάν συνδυασθεί και με μασάζ έχει γρηγορότερα αποτελέσματα.
Τι αίσθηση έχουμε;
Αισθανόμαστε ένα ελαφρύ αίσθημα δροσιάς. Οι γύρω ιστοί π.χ δέρμα, αγγεία, νεύρα παραμένουν ανέπαφοι.

     Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι ελέγχουν τη δίαιτα τους και συγκεκριμένα όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, δεν αποκλίνουν πολύ από το κανονικό τους βάρος κι έχουν τοπική εναπόθεση λίπους.
     Τα αποτελέσματα της κρυολιπόλυσης είναι απολύτως συγκρίσιμα με επεμβατικές θεραπείες όπως η λιποαναρρόφηση, αλλάζοντας ριζικά την εμφάνισή μας, δείχνοντας το σώμα μας πιο νεανικό και λεπτό!
     Είναι εγκεκριμένη μέθοδος από τον FDA Αμερικής, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.

Share on facebook
Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο